Linköpings kommun

Rektor till resursskolorna

Sista ansökningsdatum: 2017-11-05
Referensnummer: 2017/1540
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2018-01-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson: 
Patrik Landström, skolområdeschef, 013-262653
Fackliga representanter:
Charlotta Foucard, lärarförbundets skolledarföreni, 013-263490

 

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en av Sveriges mest progressiva skolkommuner?

Är du en drivande, nytänkande och tydlig ledare? 

Brinner du för skolutvecklingsarbete? 

Vill du arbeta för utveckling i praktiken, utveckling som lyfter hela skolans pedagogiska verksamhet? 

Ser du samarbete som en förutsättning för att lyckas? 

Är du förtrogen med skolans styrdokument? 

Vill du omge dig med ett helt gäng proffsiga medarbetare? 

Då är detta uppdraget för dig!

Vi söker nu en ny rektor/verksamhetschef till resursskolorna. I uppdraget ingår även det yttersta ansvaret för närvaroteamet, korttidsskolan Bryggan och sjukhusskolan.

Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sitt lärande, åk 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter som följer grundskolans läroplan, där målet är att eleven ska återgå till ordinarie skola. Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Arbetsuppgifter

Som rektor/verksamhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. En stor del av ditt uppdrag är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål ligger i fokus. Det viktigaste målet är att eleverna får en välfungerande skolgång och möjlighet till maximalt lärande utifrån givna förutsättningar för varje individ. Du har även uppföljningsansvar för placerade barns/ungdomars skolgång.

I ditt arbete som rektor/verksamhetschef ingår du i Norra skolområdets ledningsgrupp tillsammans med andra rektorer. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är det pedagogiska ledarskapet. Här finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. Linköpings kommun har i övrigt ett starkt utbud av stödfunktioner i syfte att stötta verksamheternas behov på flera plan. Linköping har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Du är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv och kan därigenom snabbt anpassa dig till nya/förändrade krav och förutsättningar när det behövs. Du har förmågan att se verksamheten i ett helhetsperspektiv. Du är lyssnande och du kommunicerar målen med dina medarbetare. Du sätter samarbete i första rummet och du drivs av viljan att arbeta målfokuserat och uppnå resultat. Du har förmågan att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten och du tillför entusiasm och energi till verksamheten.

Erfarenhet av en arbetsledande funktion i skolmiljö är meriterande.

Erfarenhet av arbete med liknande verksamheter och att samarbeta/samverka med andra aktörer såsom socialförvaltningen, BUP, Råd & stöd, polis med flera, är meriterande.

Det är också meriterande att du har gått eller påbörjat rektorsutbildningen/rektorsprogrammet.

Är Du rektorn och medarbetaren som kan förändra och göra skillnad? Har Du förmåga att tänka utanför boxen och tillsammans med personalen göra det möjliga möjligt? Då är Du välkommen till resursskolorna!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 5 november . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun

Liknande jobb Rektor till resursskolorna