Järfälla kommun

Enhetschef Språkcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarby. 

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt" och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla. 

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Läs mer på www.jarfalla.se/jobbaijärfälla 


Arbetsbeskrivning

Som enhetschef för Järfälla Språkcentrum får du möjlighet att leda en verksamhet med övergripande ansvar för modersmål i kommunen och med syfte att bidra till god språk-, kunskaps- och identitetsutveckling samt lägga grunden till aktiv flerspråkighet, skapa trygghet och att öka förståelsen mellan kulturer. Enheten omfattar ca 3000 barn och elever, 80 medarbetare och över 40 olika språk. 

Verksamhetens huvudsakliga ansvarsområden är att samordna och organisera modersmålsstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål till kommunens för- och grundskolor, fastställa rutiner och riktlinjer inom ansvarsområdet, ansvara för det centrala mottagandet av nyanlända som består av introduktion, pedagogisk kartläggning och hälsoundersökning, samordning av olika nätverk och samarbetsorganisationer och att ha en kunskapsbildande roll inom området. 

I din roll som enhetschef har du ett helhetsansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalitet. Du ska leda, utveckla och styra verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för uppföljning av enhetens resultat. Tillsammans med en biträdande enhetschef bildar du ett ledningsteam och du kommer rapportera till Barn- och ungdomsförvaltningens verksamhetschef. 

Vi söker dig som strategiskt och operativt vill leda en verksamhet inom skolans värld och som i ditt ledarskap har förmågan att skapa engagemang, goda relationer och förtroende samt har erfarenhet av att driva utvecklings- och kvalitetsarbete med gott resultat. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel vårt ledarutvecklingsprogram. Du kommer ingå i ett nätverk/chefsgrupp tillsammans med rektorer och förskolechefer från drygt 20 olika resultatenheter och till din hjälp finns även en central stödfunktion inom olika processer och områden bl a inom HR, ekonomi och IT. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbetsledning inom skola och av personal- och budgetansvar. Vi ser gärna att du har gått rektorsutbildningen och har erfarenhet av arbete inom politiskt styrd organisation. 

Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift, är en van IT användare och har en god organisations- och administrationsförmåga. Du har grundläggande kunskaper i ekonomi, arbetsrätt och arbetsmiljö. 

Du är en ledare som skapar engagemang och delaktighet. Då du kommer ha många kontakter är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap till dem du möter. 

Då verksamheten är mångkulturell behöver du ha ett genuint intresse och stor förståelse för olika kulturer, bakgrund och grupptillhörighet och hur det påverkar dig själv och andra. 

Som person är du trygg och stabil, har ett lösningsinriktat förhållningssätt och tar ansvar för din uppgift och strukturerar ditt arbete och driver processer vidare. Du är även ekonomiskt medveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. 

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Enligt överenskommelse. 
Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-26

Referensnummer:   A718425

Lön

Löneform:   Månadslön

Förmåner

Som anställd i kommunen har du ett antal förmåner till exempel: 
-Tjänstepension och kollektivavtalsbaserade försäkringar 
-Arbetstidsförkortning, dag före röd dag, samt klämdagar 
-Friskvårdsbidrag

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Christina Dahlin Wibom

Verksamhetschef

08-580 286 83

Maria Rothstein

Personalkonsult

08-580 285 77

Fackliga företrädare

Fredrik Yggmark

Skolledarna

08-580 299 54

fredrik.yggmark@jarfalla.se

Anders Hagelin

Vision

08-580 285 00 anders.hagelin@jarfalla.se

Övrigt


När du söker tjänsten ber vi dig använda det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken under rubriken "Ansökan". 
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 oktober . Arbetsort : Järfälla . Publicerat : 10 oktober

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Järfälla kommun

Alla jobb hos Järfälla kommun

Liknande jobb Enhetschef Språkcentrum